Cart 0
slakkenslijm

Over slakkengel Vergelijk de verschillende producten en ervaringen van slakkengel

Slakkengel is een schoonheidsmiddel. Het is een gelsoort die onder andere gemaakt is van het door slakken geproduceerde slijm oftewel slakkenslijm. Dankzij dit slijm kan een slak zich makkelijk verplaatsen, ook houden de slakken hun eigen huisje in conditie door het slijm wat ze produceren. In verloop van tijd is men dit slijm gaan verzamelen om het te verwerken in gezondheidsproducten, voornamelijk voor de huid.

Het product wordt vooral geproduceerd in Zuid-Amerika: Chili. Slakken krijgen een stofje ingediend waardoor ze extra slijm gaan produceren. Daarna laten mensen de slakken over glas kruipen, het slijm dat er vervolgens aan blijft zitten wordt dan van het glas afgehaald. Dit wordt gedaan in speciale slakkenboerderijen (kwekerijen). Dit slijm wordt vervolgens in huidverzorgingsproducten verwerkt tot onder andere slakkengel en crème. Dit goedje heeft meerdere voordelen voor de huid.

Puistjes, littekens, rimpels en andere minderheden van de huid, daar is het slakkenslijm allemaal goed voor!

Voordelen van slakkengel

Slakkengel repareert de huid, de stof allantoïne, dat in het slakkengel zit, zorgt hiervoor. Het is al langer bekend dat allantoïne een herstellende werking heeft voor de huid, het zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en littekens eerder vervagen of zelfs verdwijnen. Twee andere stoffen die ook in het slakkengel zitten zijn fruitzuur en collageen, deze zorgen voor een versoepeling van de huid (collageen) en hebben een verjongend effect (fruitzuur).

Een andere stof die in slakkengel zit is glycolzuur, dit verwijderd dode huidcellen en zorgt voor een gladde huid (rimpels zullen strak getrokken worden). Verder zit er nog elastine in, dit is belangrijk om de huid glad en veerkrachtig te houden. De hoge dosering slakkenslijm en eiwitten die het bevat hebben dus een herstellende werking voor de huid, het zorgt er voor dat de huid sneller nieuwe huidcellen gaat maken. Dit zorgt er dus voor dat je huid gladder wordt en dat littekens zullen vervagen.

Slakkengel is daarom perfect voor het tegen gaan van puistjes, wondjes, rimpels, littekens en acne’s. Door het gebruik van slakken gel zal de huid vele malen levendiger worden!

Bekende soorten slakkengel

Gel of crème op basis van slakkenslijm is tegenwoordig overal verkrijgbaar, zo kun je slakkengel kopen in winkels als de Action, Wibra maar het is ook op diverse online winkels te koop zoals van de merken Celltone en De Tuinen.

Celltone Skin Care Slakkengel

Dit is waarschijnlijk de eerste slakkengel die er op de markt was in Nederland, erg bekend vanwege de reclames van Tellsell. Deze gel vermindert acne, vervaagt rimpels en littekens en laat de huid er een stuk jonger uit zien. Uw huid wordt zijdezacht. Daarnaat bevat deze slakkengel ook allantoïne en glycolzuur.

De Tuinen Slakkengel

Het slakkengel van De Tuinen is erg populair in Nederland. Dit is een unieke gel van De Tuinen met slakkenslijm-extract, dit is verrijkt met aloë vera, jojoba, vitamine E en allantoïne. Dit is een natuurlijke bron van allantoïne, collageen en elastine.

Dr. Organic Snail Gel

Dr. Organic Snail Gel is een biologische slakkengel van De Tuinen. Het is een hydraterende, anti-aging gel met veel voordelen. Het is gemaakt van een mix van bioactieve ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid verzacht en gehydrateerd wordt.

Ortho + Slakkengel

Ortho + is het slakkenslijm product van het merk Balance Pharma, deze draagt bij aan het behouden van een optimale huid. Deze pot slakkengel is verkrijgbaar in een potje van 50 ml.

Natusor Slakkengel

De slakkengel van Natusor bevat de herstellende en genezende eigenschappen van slakkenslijm-extract. Het bevat een hoge dosering aan slakkenslijm en is daarom erg goed voor de huid. Met dit slijm zal u uw huid verjongen!

Wibra Slakkengel 

De slakkengel van de Wibra is van EML Cosmetics. Dit is een product afkomstig uit Chili. De samenstelling van het product is 81% extract en 19% excipiënten. Dit product heeft meerdere voordelen.

Action Slakkengel 

Een bekende slakkengel is het slakkenslijmgel van de Action. Deze is verkrijgbaar bij de Action en kost daar slechts € 5,- online is het ook te koop. Dit is één van de goedkoopste variant slakkengel. Deze gel is verrijkt met onder andere aloë vera. Let op: in slakkengel van de Action zit geen echt slakkenslijm!

Slakkengel ervaringen Wat zeggen gebruikers over de verschillende slakkengels?

Een aantal ervaringen over het gebruik van slakken gel voor de huid met als doel de huid te verbeteren:

Slakkengel Action ervaring:
‘’Met het gebruik van de slakken gel van de Action heb ik goede ervaringen, ik heb het slakkenslijm er twee weken opgesmeerd waarna mijn paarse striemen verminderden’’

Slakkengel Wibra ervaring:

‘’Voor 2 tot 3 weken heb ik de slakkengel van de Wibra opgesmeerd en ik ben zeer tevreden.  Het heeft onder andere gezorgd voor vermindering van mijn donkere vlekken, mijn huid is zachter en de rimpels zijn minder geworden’’

Slakkengel de Tuinen ervaring:

’Ik heb het slakkenslijm van De Tuinen gebruikt om de wonden aan mijn been te verhelpen, deze open wonden wilden maar niet genezen maar dankzij dit middel is de wond eindelijk dicht’’